Selvittiin, molemmat. Minä ja rakas lapseni. Vaaleanpunaisin lasein katselen häntä, enkä koskaan ennen ole tälläistä rakkautta tuntenut. Ihanaa. 

Rakkauden tunnustuksen jälkeen, pakko hieman avautua. Vailla mitään logiikkaa, kirjoitan tähän sitä mukaa mitä mieleeni juolahtaa ja mitä ehdin, koska nykeröiseni herää luultavasti hetkenä minä hyvänsä ja ihan enemmän kuin mielelläni, "hukkaan" kaiken aikani häneen. 

"Nauti nyt kun vielä voit (raskaanaoloajasta)"

VÄÄRIN! Ihan missä asiassa vaan, otan ennemmin tämän tilanteen, kun vauva on ulkona minusta! Herään mielummin yöllä vauvan itkuun, vaihdan kuiviin ja syötän hänet, jonka jälkeen voimme jatkaa taas unia. En siihen, että olen illalla ennen nukkumaanmenoa käynyt 4 kertaa vessassa. nukahdan, herään sekunnissa pissahätään, nukahdan, käyn vartin aikana kolme kertaa vessassa... Paljon mielummin nukun sen hetkenkin selälläni, kuin kyljelläni jättiläismahan kanssa! Sidon itse kenkäni. Voin nostaa lattialle pudonneen tavaran! Ei tarvitse ihan kuollakseen pelätä kaatumista. Voin nukkua selälläni! Voin aivastaa pissaamatta housuun. Finnit naamastani alkoivat kadota melkein heti kun olin synnyttänyt. Ja kyllä, saan ihan rauhassa syödä, käydä pissalla ja suihkussa, vaikka vauva onkin, se nukkuu hei. Aika paljonkin päivän aikana. Ja jos en vielä kertonut, kuinka taivaallista onkaan nukkua selällään...

"Sä tarttet sitä ja tätä ja tota ja..."

EN TARTTE! En ole tarvinnut desinfiointilaitetta, mulla on kattila ja hanasta tulee vettä. En ole tarvinnut rintakumia, nännini ovat tähän asti kestäneet ja voivat hyvin. Kirjoitan erillisen tekstin aiheesta, jos nännini menevät rikki. (Varmaan meneekin kun tässä asialla lesoilen.) Mitähän kaikkea muuta mulle on yritetty tuputtaa, maan ja taivaan väliltä. Raskaana oleva ensikertalainen: ÄLÄ USKO! ET TARVITSE! Tee niin, kuin itsestä hyvältä tuntuu!

"Vaatteet"

Vaatteita, joita on tunkenut ovista ja ikkunoista, olen samaa tahtia heittänyt menemään. Ne on melkein yhden käden sormilla laskettavissa, mitä oikeasti jaksan ja haluan lapsella käyttää. Yöpaita jossa on vetoketju ja muutama kietaisumallia oleva body ja housut jalkaan. Pärjää pienellä pienen kanssa, ensi kerralla tiedän tämänkin.

Joo, olishan tätä avautumisen aihetta loputtomiin. Olen aloittanut tämänkin teksti hormoniraivopäissäni, enkä nyt myrskyn laannuttua jaksa täällä sauhuta. Jos muutama "Superäiti" ottaa yhteyttä, lähettää 600 tekstiviestiä kun vielä kirjoitan vastausta ensimmäiseen, täytyy tulla näppiksen ääreen vuodattamaan. Hormonisekopäisyys on muuten jännä juttu, jos ihan oikeasti kuvittelee, että se helpottuu kun punnertaa sen rakkauden hedelmän itsestään ulos, niin väärin. Ei pidä tietenkään yleistää, mutta...